Wat zijn de verschillen tussen de haarproducten van andere en die van ons? En waarom zijn onze professionele haarproducten duurder dan de producten van anderen?

Wij als kappers krijgen deze vraag regelmatig. Niet verbazend, omdat wij met professionele haarproducten van Keune werken en ook verkopen. En we weten allemaal dat je voor een professionele shampoo meer geld betaalt dan een shampoo van anderen. Maar betekent dit dan automatisch ook dat ‘duurder’ beter is? Vaak wel, maar dat komt natuurlijk niet door de prijs.
Waar het wel door komt, leggen wij je in deze blog haarfijn uit!

 

  • In professionele producten zitten minder of geen synthetische siliconen. Siliconen zorgen ervoor dat het haar tijdelijk wordt ‘opgevuld’, zodat het maximaal een uur goed aanvoelt en mooi glanst. Echter, synthetische siliconen zijn niet oplosbaar met water, waardoor het laagje siliconen steeds dikker wordt na een wasbeurt. Dit verstikt het haar, omdat siliconen geen zuurstof kunnen doorlaten. Daardoor wordt je hoofdhuid op den duur vet, dus je haar zwaar. Professionele producten hebben siliconen die wél oplosbaar zijn met water én zijn zuurstof doorlatend. Ze zullen dus geen zwaar of vet effect creëren. Siliconen in professionele haarverzorgings- of stylingproducten worden ook wel eens vervangen door verzorgende oliën om glans te creëren.

 

  • Professionele shampoo en conditioner vormen de basis van een goede look. Je komt helaas echt niet weg met een professionele shampoo en een goedkope conditioner. Investeren dus, girls! Als je geen goede basis hebt, zullen ook de producten die je daarna gaat gebruiken om je haar te stylen niet optimaal werken. De professionele producten zullen de gewenste stevigheid, hold, grip en volume dan niet geven. Toch jammer van die haarlak die je er dan inspuit…

 

  •  In professionele producten zitten meer soorten ingrediënten die je haar en hoofdhuid allemaal nodig hebben.

  • Ook zijn de ingrediënten van hogere kwaliteit, vandaar dat je er ook wat extra voor betaalt.

 

  • De alcohol in professionele producten is van veel betere kwaliteit en zal je haar minder snel uitdrogen.

 

  • Wij geven je advies over wat het beste bij je haar past. Er wordt gekeken naar wat jouw haar nodig heeft en geluisterd naar jouw wensen wat betreft eindresultaat dat je wilt bereiken met de styling en finishing. Daarnaast blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarverzorging en -styling.

 

  • Als je klaar bent bij ons willen wij dat je je even een celebrity op de rode loper voelt. Maar wil je thuis ditzelfde resultaat bereiken, gebruik dan ook precies dezelfde producten als die wij ook hebben gebruikt. Andere producten hebben een andere samenstelling, dus ook een ander effect. Best logisch toch?!


  • De pH-waarde van de professionele producten ligt op dezelfde pH-waarde als die van je haar, huid en nagels. Als je je haar reinigt met een professioneel shampoo zal het de pH-waarden van je haar en hoofdhuid niet aantasten, waardoor de vochtbalans in stand wordt gehouden en het kleurbehoud wordt verlengd.

 

  • Daarnaast zijn professionele producten geconcentreerder. Daarom heb je er veel minder van nodig en gaat dat duurdere flesje of potje langer mee.

 

  • Last but not least: professionele producten beschadigen je haar niet. Dit scheelt je ook weer extra verzorgingsproducten en knipbeurten!

 

Conclusie

De aanschaf van haarproducten bij ons is een investering, maar op langere termijn zul je zelfs kosten besparen! Eén ding is zeker: kijkend naar de inhoud van een professioneel haarproduct, krijg je zeker waar voor je geld!. Nog een pluspuntje: de ‘bad hair days’ zullen in frequentie afnemen!
Liefs,

Team Wendy’s knipsalon

Written by Wendy Klever