april 14, 2017 Geen categorie Geen reacties

Wist je dat…

…een anti-roos shampoo vervaagt de geverfde haarkleur?

…slapen op een satijnen kussensloop warrig en pluizig haar helpt voorkomen. Ideaal dus als je je haar laat doen voor een feestje!

…tip voor statisch haar (bijv. doordat het kouder is): spray wat haarlak op een kam of op een borstel, geen kam of borstel van metaal, want daar wordt je haar nóg statischer van.

…we gemiddeld 120.000 haren op ons hoofd hebben?

…een haar leeft tussen de 2 en 7 jaar.

…vrouwen gemiddeld 5 hele dagen per jaar voor de spiegel staan. Maar…mannen besteden gemiddeld 15 minuten per dag aan hun uiterlijk. Dat is dus 2 minuten meer dan vrouwen. Dus de heren kunnen er ook wat van!

… je wenkbrauw maar liefst 550 haren heeft.

…uit een haar kunt aflezen wat je leeftijd, afkomst en zelfs je medicijn gebruik is. Maar een haar verklapt niet of je een man of vrouw bent.

…een enkele haar een gewicht van meer dan 100 gram kan dragen.

…pindakaas een handig middeltje is om kauwgom uit je haar te krijgen.

…het normaal is om 80-120 haren per dag te verliezen.

…blondines meer haren hebben dan bijvoorbeeld mensen met bruin haar of rood haar.

…bijna 60% van de vrouwen het liefst blond wil zijn. En 57% van de mannen zegt dat blond hun favoriete haarkleur is.

…je haar 1 cm per maand groeit.

…gespleten haarpunten zijn niet te repareren. Als ze eenmaal gespleten zijn, is knippen het enige wat helpt.

…de maximale lengte die je haar kan bereiken is erfelijk bepaald.

…je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter. Dat komt door de invloed van de zon, soms groeit het ’s zomers wel twee keer zo snel als normaal, dus zo’n 2 à 3 centimeter per maand…

…mannen zijn over het algemeen tevreden over hun haarkleur (88 procent), terwijl iets meer dan de helft van de vrouwen toch een andere kleur zou willen hebben.

…de associatie dat vrouwen met blond haar dom zijn, gaat volgens onderzoekers niet op. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat 11 procent van de ondervraagde blonde vrouwen een universitaire opleiding volgt of heeft gevolgd, tegenover 7 procent van de niet-blonde vrouwen.

…als je zwanger bent, krijg je voller haar.

…je haar valt vanaf de 5de maand van de zwangerschap minder uit, waardoor het voller wordt. Na de bevalling volgt wel een soort inhaalslag: je verliest die haren als nog en het lijkt alsof je opeens last hebt van haaruitval.

…je kunt gerust je haar verven tijdens de zwangerschap.
Er is vaak discussie over of het nu wel of niet slecht is om je haar in deze periode te kleuren. Het is zo dat geen enkel haarcosmeticabedrijf nog producten mag gebruiken die in je hoofdhuid kunnen trekken, dus is het niet gevaarlijk of nadelig voor het kindje.

 

Liefs, team Wendy’s knipsalon.

 

Written by Wendy Klever